Hva er displayet til?
Displayet sitter på styret. Der kan du blant annet lese av informasjon fra elsykkelen slik som batterinivå, fart og kilometerstand. På displayet velger du assistansenivået du ønsker. Flere og flere modeller gir deg også mulighet for GPS-funksjon, turhistorikk, forhåndsinfo om ruter m.m., også gjennom dedikerte apper til elsyklene.

Hvordan styres motoren?

Motoren styres av en kontrollenhet som du via displayet gir beskjeder til, og som i tillegg styres av impulser fra ulike sensorer på sykkelen. For eksempel har våre sykler en momentsensor som bidrar til at motoren gir deg stor effekt fra første tråkk.

Hvor er motoren plassert?
I de fleste el-sykler er motoren plassert i bakhjulet eller i kranken der pedalene går rundt. Våre el-sykler har motoren i bakhjulet. Diskusjonen går om fordeler og ulemper ved forskjellige motorplasseringer. Vi erfarer at begge deler er like bra så lenge systemet rundt motoren, det vil si elektronikk og sykkelen i seg selv, er vel utviklet. Det er motorens dreiemoment som bestemmer hjelpen du får i bratte bakker. Enkle elsykler har kanskje ikke mer enn 15-20 Nm. Våre elsykler har 60 Nm. De mest imponerende er nok el-syklene som har motorkraften rett på hjulet, det vil si motor i bakhjulet. Se våre sykler, både offroad og city bike.

ebike-02-a-edge-26